Cizrna je surovina, která vám zachutná



Ptali jste se někdy, jaká je nejlepší luštěnina, kterou můžete ochutnat? Pokud vás láká vyzkoušet něco nového, měli byste se podívat na cizrnu Naklíčeno. Jedná se o luštěninu, která na českých talířích ještě nemá své pevné místo. Je přitom zajímavé, že někteří tuto luštěninu znají, ale přesto ji nemají v oblibě. Ať už jsou pro to důvody jakékoliv, je to velká škoda – jde o opravdu zajímavou potravinu, která stojí za konzumaci. Má to hned několik důvodů:neuvařená cizrna

  • Skvělé nutriční hodnoty = očekávat můžete nejenom dostatečnou dávku sacharidů, ale hlavně vysoký obsah bílkovin, který se udává od 15 až po 30 %, což nemá ani kdejaké maso
  • Zdroj mnoha minerálních látek = je třeba vyzdvihnout zejména hořčík, ale za zmínku stojí také zinek, fosfor nebo dokonce železo
  • Obsahuje mnoho důležitých vitaminů = B15, B2, B6, ale také provitamin A, vitamin C nebo E
  • Neobsahuje lepek = jde tedy o skvělou přílohu a bílkovinnou složku potravy v jednom

Výhod je nespočet, a to nejste ani u té největší, kterou je chuť. Pokud se totiž cizrna dobře připraví, je opravdu o co stát. Proto byste se měli zamyslet nad možnostmi, které vám současný https://www.levneknihy.cz/soucasny-roman/ svět v rámci jídla nabízí. Přijímat, co možná nejvíce kvalitních potravin, to by měl být váš cíl. Když se na to podíváte z toho jiného úhlu pohledu, pak právě tehdy zjistíte, jak je cizrna skvělá. Nebudete se muset spokojit s obyčejnou čočkou nebo hráškem, ale vyzkoušíte něco, z čeho se vyrábí nejenom výborný příloha, ale také denní snack či třeba potraviny, jako je hummus a další. To všechno v jednom typu luštěniny, který je zkrátka jiný, než běžně znáte a jíte.hummus vyrobený z cizrny

Fazole a čočka je jedna velká nuda

Poznejte něco nového, přitom si pochutnejte a ještě do sebe dostaňte mnoho kvalitních živin. Všechno je to zkrátka pro vaše dobro, tak proč to zkrátka nezkusit? Vynechte proto nudné luštěniny, jako je čočka, hrách nebo fazole, a dejte šanci cizrně.